Sari la conținut

Misterul morții unui medic într-un spital din București. Bărbatul era de 24 de ore la datorie

Un medic anestezist în vârstă de 38 de ani a murit la serviciu, la Spitalul Sfântul Ioan din Bucureşti. Era deja de 24 de ore la datorie când l-au găsit colegii lui: epuizat, intrase în camera de odihnă pentru doctorii de gardă şi acolo a fost găsit fără suflare.

Medicul intrase în gardă, luni dimineaţa, la ora 8. Şi-a făcut treaba, iar la ora 2 noaptea, a intrat în camera de odihnă.

De atunci, colegii lui nu au mai ştiut absolut nimic despre el, până la 7 dimineaţa, când l-au găsit în stop cardio-respirator. Au încercat să îi ofere primul ajutor, însă eforturile lor au fost în zadar.

Conducerea a securizat spitalul.

Medicul efectua gărzi în cadrul spitalului conform programării lunare (...) În vârstă de 38 de ani, supraponderal, fumător, medicul nu era cunoscut cu patologie asociată".

Cazul este anchetat atât de către poliţie, cât şi de inspectorii de muncă.

Astăzi, 06.03.18, am fost anunţaţi de către ISU că în cadrul Spitalului de Urgenţă "Sf. Ioan", a fost găsită o persoană decedată în cadrul camerei de gardă. Competenţa cercetării în acest caz revine Inspectoratului Teritorial de Muncă”, declară Constantin Bujor, director ITM Bucureşti.

Anchetatorii verifică şi programul medicului, pentru a vedea dacă nu cumva decesul a survenit în urma suprasolicitării. Şi nu exclud, deocamdată, nici ipoteza unei sinucideri. Doar rezultatele autopsiei vor face lumină în acest caz. Medicul care a murit în timpul gărzii era căsătorit şi avea un copil.

Pe aceeași temă