Numărul pacienților COVID care se internează la Victor Babeș s-a dublat în ultimele zile. Imbri: „Nu mă aștept la o explozie”

Data actualizării: Data publicării:
medic terapie intensiva coronavirus
Criză de paturi de terapie intensivă în pandemia de COVID. Foto: Profimedia

Creștere îngrijorătoare a cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2. Încă 320 de români s-au îmbolnăvit în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr de infectări de la intrarea în starea de alertă și relaxarea restricțiilor. Situația este cu atât mai gravă cu cât au fost efectuate doar 8.000 de teste, mai puține decât în ultimele zile. Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului Dr. Victor Babeș din București, spune că numărul pacienților cu COVID-19 a crescut în ultimele zile și că se așteaptă ca numărul celor infectați să crească și în perioada următoare.

„La Victor Babeș am constatat o creștere cam de 10 zile a celor care se prezintă. Sunt aduși de DSP, cu teste pozitive, sunt obligați să se interneze. În ultimele 3-4 zile, numărul celor care se internează a crescut. De la 18-20 de persoane zilnic, am ajuns la 35-40 de persoane”, a spus Emilian Imbri la Digi24.

„La fel ca pe tot parcursul pandemiei, cazurile grave sunt rare, 1-2 cazuri care necesită supraveghere deosebită și internarea în terapie intensivă. Mai putem sublinia că în ultimele 2-3 zile nu mai sunt persoane în varstă aduse de la căminele de bătrâni, cum am avut câteva zile, ci vin persoane care se infectează printr-o infectare comunitară. Nu e vorba de o testare accentuată.

Infectările se fac de la om la om, datorită relaxării, pe care anumite persoane au luat-o în serios, în sensul că s-au relaxat prea mult, motiv pentru care ne gândim că s-ar putea ca și în următoarele zile să avem un număr mai mare de pacienți”, a adugat el.

Imbri a spus că la Victor Babeș sunt internați circa 300 de pacienți.

„Încă nu e nicio problemă, consider însă că numărul de infectări a început sa crească”, a spus el.

Imbri a adăugat că numărul de pacienți cu COVID-19 care vin în aceste zile la spital este asemănător cu cel din perioada de dinainte de vârful epidemiei.

În opinia sa, noul pachet de măsuri de relaxare ar putea să crească numărul de internări.

„Mă aștept ca numărul de cazuri care se pozitivează sa fie mai mare și să avem mai mulți internați. Nu mă aștept la o explozie, mă aștept la o creștere treptată și sper să ne încadrăm și să facem față cu numărul de paturi pe care le avem în spitalele repartizate pentru acești bolnavi și să nu ținem încă blocate, cum nici Ministerul Sănătății nu dorește, spitalele suport. O parte măcar să poată reintra în circuit”, a mai spus medicul.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri