O asistentă de la Marius Nasta și-a infectat 4 colege cu COVID-19 pentru că nu a respectat procedurile. Manager: „E inadmisibil”

Data publicării:
coronavirus femeie masca
Foto: Guliver/Getty Images

Șase cadre medicale, asistente și infirmiere, de la Institutul Marius Nasta sunt infectate cu noul coronavirus. S-a ajuns in aceasta situație după ce o asistentă nu a purtat echipamentul de protecție regulamentar, deși a fost avertizata de medici. Și-a îmbolnăvit și celelalte colege. Asistenta va fi cercetată acum în Comisia de Disciplină.

Reporter: Aveți cadre medicale infectate?

Beatrice Mahler, managerul spitalului Marius Nasta: Da, șase.

Reporter: Sunt tratate aici?

Beatrice Mahler: Da. Nu sunt în stare gravă, sunt cadre medicale care nu au respectat procedura de dezechipare. Una a fost trimisă acasă în momentul respectiv, pe parcursul izolării s-a pozitivat. O altă persoană care nu a respectat procedura de dezechipare și procedura de protecție în zona verde a infectat alte colege. Nu pot să spun decât că aceste colege au fost atentionațe de medici în rapoartele de gardă.

Ele au fost izolate imediat, din momentul în care s-au constatat abateri de la procedură. Cel puțin acea colegă a luat contact în timpul turei cu alte 4 fete și ele sunt infectate.

Reporter: A infectat și pacienți?

Beatrice Mahler: Nu.

Reporter: Cu a motivat că nu a respectat procedura?

Beatrice Mahler: A fost instruită, și-a asumat purtarea echipamentului. Sunt foarte tristă, eu și cei care au văzut-o și care i-au atras atenția că viziera și mănușile nu se dau jos în zona de COVID, că acest combinezon nu se întoarce la mânecă în zona de COVID. Procedura la Marius Nasta prevede ca în momentul în care iese din zona de COVID tot personalul trebuie să facă duș să-și spele părul. Totul este organizat ca riscul de contaminare să fie cât mai mic. Managementul poate să le pună la dispoziție, să facă instruire, dar dacă ea când e acolo și trebuie să-și asume actul medical nu o face, este o problemă de comisie de disciplină. Este inadmisibil.

Reporter: Este și cazul asistentei?

Beatrice Mahler: Da. Este anormal să vrei să faci totul bine și să nu îți asumi cu responsabilitate ce ai de făcut. Responsabilitatea trebuie să fie în fiecare moment, nu ne jucăm. Poate cu tuberculoza suntem obișnuiți, dar nu e tuberculoză, riscul de infectare e mult mai mare. Noi nu suntem deloc ca imunitate pregătiți pentru asemenea inamic, nu putem trata lucrurile cu superficialitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri