Primarul liberal din Sinaia reclamă că MS a şters postarea laudativă după vizita la spital a S. Pintea. Ministru: Nu e nicio intenţie

Data actualizării: Data publicării:
sinaia pintea primar

Ministrul Sorina Pintea a făcut o vizită inopinată, în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Orăşenesc Sinaia. „În această seară am avut parte de o surpriză plăcută”, a fost mesajul ministrului, transmis printr-o postare pe pagina de Facebook a MS. La Jurnalul de Seară, primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a semnalat dispariţia acelei postări. El a întrebat-o pe Sorina Pintea, prezentă în studioul Digi24, care sunt motivele acestui fapt şi dacă există vreo legătură că el, ca primar, este liberal.

„În această seară am avut parte de o surpriză plăcută. Vizita la spitalul orăşenesc Sinaia mi-a arătat că există şi unităţi sanitare în care se poate face treabă. Felicit pe toţi cei care contribuie la realizarea acestui lucru”, scrisese Sorina Pintea pe pagina de Facebook.

FOTO: Pagina de FB a ministerului, la ora 20.00

Ministrul adăuga că anul acesta, Ministerul Sănătăţii va aloca fonduri pentru achiziţia de aparatură şi echipamente necesare în spital, dar va contribui şi la finalizarea construcţiei noii clădiri care va găzdui spitalul.

Într-o intervenţie telefonică la Jurnalul de Seară, primarul Vlad Oprea a spus că s-a bucurat de vizita ministrului, chiar dacă nu a fost sunat înainte. „Nu aveam numărul”, i-a răspuns Sorina Pintea.

Sunt convins că dacă doreaţi, îl aflaţi. M-am bucurat că l-aţi văzut (spitalul – n.r) şi că am văzut postarea dumneavostră. Vreau să văd că există susţinere. Am avut o surpriză neplăcută când aţi scos postarea de pe Facebook, şi am vrut să vă întreb ce s-a întâmplat. Bănuiesc că nu contează culoarea politică. S-a schimbat opinia, aţi constatat că nu era acelaşi spital?”, a întrebat primarul din Sinaia.

Sorina Pintea s-a arătat mirată de această situaţie: „Îmi pare rău că aţi considerat că eu vizitez spitale pe culoare politică. Nu am şters postarea, am avut agenda foarte încărcată, nu cred că cineva şterge o postare.

O să-l întreb pe cel care postează. De răspuns, răspund eu.

Nu e nicio intenţie”.

Înţeleg că a fost o simplă întâmplare cu postarea dispărută”, a opinat primarul.

Pe de altă parte, Vlad Oprea s spus că nu a primit ajutorul MS pentru spital, şi că 90% din investiţii s-au asigurat din bugetul oraşului Sinaia.

Consiliul Judeţean ne-a ajutat doar într-o mică măsura, Ministerul Sănătăţii niciodată. Am făcut solicitări pentru aparatură în fiecare an, anual ni se cerea să spunem ce nevoi avem”, a spus edilul.

În replică, ministrul Sănătăţii a subliniat că pentru finanţare îşi ţine mereu promisiunile: „Chiar aveţi nevoie de ajutor pentru a dota cu aparatură şi a finaliza construcţia”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri