Raed Arafat: „Tatăl meu fuma 3 pachete de țigări pe zi”

Data actualizării: Data publicării:
raed arafat in fata ta

Raed Arafat atrage atenţia că tot mai mulţi tineri sunt ademeniţi să încerce ţigările electronice prin campanii de publicitate agresive, fără să fie conştienţi de riscurile la care se expun. Invitat la emisiunea „În faţa ta”, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că noile produse pe bază de tutun ar trebui interzise în spaţiile închise şi să nu mai fie promovate în zone publice. Interviul cu Raed Arafat îl puteţi urmări, de la miezul nopţii, la Digi24.

„E o sesizarea a mea, e o agresivitate imensă în promovarea noilor produse. A fost pasajul Universităţii, care era împânzit pe fiecare stâlp. Ba mai mult - încercaţi pe gratis - e o recrutare. Orice e bază pe bază de nicotină - creează dependenţă. De ce acceptăm să le promovăm sub formă de tutun încălzit. Legislaţia a rămas incompletă şi are hibe - poate unele au fost intenţionate”, spune Raed Arafat.

- Aţi fumat?

- Da, un fum, am jurat că nu mai pun în gură ţigară. Tatăl meu fuma 3 pachete pe zi. S-a oprit - asta nu l-a oprit de efecte - infarct miocardic, adaugă Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Urmăriți mai jos interviul integral:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri