Sari la conținut

România, mai aproape să piardă 830 de milioane de euro acordate pentru spitalele regionale

Construcţia spitalelor regionale, menţionate în programul de guvernare, e pusă sub semnul întrebării de comisarul european Corina Creţu. Ea s-a declarat îngrijorată de stadiul proiectului, despre care spune că are mari întârzieri.

Corina Creţu s-a declarat „foarte îngrijorată de evoluţia proiectelor privind spitalele regionale care au fost aprobate în luna iulie 2015”.

Din păcate, construcţia celor trei spitale regionale este unul dintre proiectele care înregistrează mari întârzieri. Având în vedere că, aşa cum arată lucrurile în prezent, este puţin probabil ca lucrările să înceapă în 2019, autorităţile naţionale trebuie să accelereze demersurile pentru finalizarea studiilor de fezabilitate şi începerea implementării cât mai curând posibil. Un proiect de o asemenea anvergură pentru România necesită toată atenţia celor implicaţi”, a spus comisarul european, citat de Agerpres.
Este vorba despre o declaraţie care vine după întâlnirea pe care a avut-o la Bruxelles cu premierul Viorica Dăncilă.

Actuala guvernare vorbeşte doar de trei spitale regionale, deşi în programul de guvernare sunt promise opt, care ar trebui să fie gata în 2023.

Întârzierile sunt legate de terenurile pe care ar trebui ridicate aceste spitale. Dacă proiectul nu va fi finalizat la timp, România riscă să piardă finanţarea în valoarea de 830 de milioane de euro de la Uniunea Europeană.