Românul de 71 de ani din Suceava a luat coronavirus după ce a mers în Italia pentru a se trata de o boală gravă

Data actualizării: Data publicării:
spital hol medic

Ultimul pacient confirmat cu coronavirus în România este un bărbat în vârstă de 71 de ani, din Suceava. Bărbatul suferă de o boală gravă și a venit recent din Italia, unde fusese special pentru a se trata pentru această boală.

Al șaselea caz de coronavirus a fost confirmat miercuri în România. Este vorba despre o persoană de 71 de ani, din Suceava, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Bărbatul s-a întors din Lombardia, cu autocarul, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. În data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase, cu febră și frisoane, și rămas internat.

Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv. El a fost transferat la Clinica de Boli Infecțioase din Iași.

Medicii spun că starea lui este bună momentan. Bărbatul are și alte boli, iar coronavirus nu face altceva decât să îi înrăutățească starea.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a confirmat că bărbatul are și alte probleme de sănătate. El a precizat că va fi făcută o anchetă epidemiologică și că pasagerii din autocarul cu care s-a întors bărbatul de 71 de ani vor fi plasați fie în carantină, fie în izolare.

Acesta este al doilea caz de infecție cu coronavirus confirmat în decursul zilei de miercuri, după ce un tânăr de 16 ani din Timișoara a fost, de asemenea, diagnosticat cu Covid-19.

În total, în România au fost depistate șase persoane infectate cu noul coronavirus din China. Primul caz, un tânăr de 25 de ani din Gorj, s-a vindecat și a fost externat.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri