News Alert Timișoara și comunele limitrofe rămân în carantină din ordinul lui Raed Arafat

Data publicării:
Raed Arafat poartă mască.
Șeful DSU, Raed Arafat. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Timișoara și comunele limitrofe rămân în carantină. Măsura a fost deciză de Raed Arafat, după consultări cu conducerea Ministerului Sănătății, și este valabilă pentru încă 72 de ore, „fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național”.

„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00”, se arată într-un comunicat transmis de Grupul de Cominicare Strategică.

„Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP”, mai precizează sursa citată.

Măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș amânase prelungirea carantinei

Timișoara nu a mai prelungit carantina, deși rata de infectare a crescut. După decizie, președintele Consiliului Județean a spu căa fost eliminată măsura nedreaptă”.

Decizie controversată luată sâmbătă în orașul de pe Bega. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a amânat prelungirea carantinei din Timișoara. Asta, chiar dacă analizele făcute de Direcția de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică au spus că este nevoie de o prelungire a restricțiilor.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri