Tinerețe fără bătrânețe. Cele mai cunoscute mituri despre somn

Data publicării:
doarme somn ceas dormit shutterstock_384793369
Foto: Shutterstock

De câte ori v-ați trezit mai obosiți decât v-ați culcat? Sau de câte ori ați încercat să numărați oile când nu reușeați să adormiți? Peste 40% dintre oameni se plâng că au probleme cu somnul, iar de multe ori obiceiurile pe care le avem determină insomniile. Izabela Pănescu dezbate subiectul în emisiunea „Tinerețe fără bătrânețe” de duminică.

Izabela Pănescu - realizator Digi24: Sunt tot felul de obiceiuri pe care le avem, de multe ori greșite, care ne afectează somnul. Se spune ca un pahar de vin sau alta bautura alcoolica inainte de somn te ajuta sa dormi mai bine. E adevarat?

Oana Deleanu - medic primar pneumolog cu competență în somnologie: Da, se spune că e bine să bem alcool, pentru că într-adevăr induce o stare de somnolență, însă somnul de după alcool, chiar și după un pahar de vin, care de altfel este sănătos, este alterat. Avem mai puțin somn profund, care este somnul important, esențial și atunci paharul de vin trebuie băut cu câteva ore înainte de ora programată pentru somn.

Ce alte mituri despre somn provoacă de fapt insomnii, dar și cum se tratează sforăitul, aflați duminică, de la ora 10.30, la emisiunea Tinerețe fără bătrânețe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri