Un adolescent a ajuns în stare gravă la spital, după o cură cu pastile de slăbit. A pierdut 50 de kilograme în mai puțin de un an

Data actualizării: Data publicării:
tanar in spital
Un adolescent a ajuns în stare gravă la spital, după o cură cu pastile de slăbit FOTO: Gulliver/ Getty Images

Caz șocant la Botoșani unde un adolescent de 16 ani a ajuns între viață și moarte la spital după ce a slăbit 50 de kilograme în decurs de doar câteva luni. Medicii au spus că nu au mai văzut așa ceva în întreaga lor carieră și bănuiesc că tânărul ar fi luat medicamente de slabit.

Alina Belu - manager Spital „Sfânta Maria” Iași: Medicii curanți spun că există o componență psihologică, o componență metabolică, probabil că a luat ceva, un produs având în vedere că inițial a declarat copilul că a luat și acest cumul de factori duc la o deteriorare gravă a organismului când efectiv refuzi să mănânci dintr-un anumit motiv.

Băiatul a fost transferat în secția de cardiologie a Spitalului Sfânta Maria din Iași, după ce a stat două zile la terapie intensivă, dar starea lui de sănătate rămâne gravă.

Slăbirea bruscă i-a afectat organele interne, în special inima, spun medicii.

Tânărul le-a spun medicilor că a luat pastile de slăbit o perioadă îndelungată de timp. 

De la aproape 100 de kilograme, băiatul a ajuns să cântărească doar 47 de kilograme, în mai puțin de un an.

Recuperarea în astfel de cazuri este de lungă durată, atrag atenția medicii, și lângă ajutorul cardiologilor, adolescentul va începe un tratament ajutat de un nutriționist, dar va fi monitorizat și de un psiholog.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri