VIDEO Un bărbat de 66 de ani din Oradea a stat de vorbă cu medicii, în timp ce aceștia îl operau pe creier

Data publicării:
medic
Un bărbat de 66 de ani din Oradea a stat de vorbă cu medicii, în timp ce aceștia îl operau pe creier. Foto: Captură video

Un bărbat de 66 de ani din Oradea a stat de vorbă cu medicii, în timp ce aceștia îl operau pe creier. Pacientul avea o tumoare, iar extirparea a presupus ca acesta să fie conștient, astfel încât doctorii să fie siguri că nu îi afectează zonele sănătoase ale creierului. Operația a durat 4 ore.

Medic: Aici fiind zonă de vorbire, aici zonă motorie, noi am detectat pe astea trei și am decis că pot să intru printr-un șănțuleț unde nu de întâmpla nimic în timp ce vorbeam. Lui i se arătau consecutiv imagini, îl puneam să numere, să povestească, i-am stimulat zona asta cu pensă și acolo a fost singura zonă în care nu mi s-a oprit.

Daniela Brânzaș - psiholog: S-a făcut un fel de consiliere pre-operatorie în care i s-au explicat pașii și la ce va fi supus în timpul intervenției, ca să știe la ce să se aștepte. A răspuns foarte bine, a fost foarte compliant, a fost glumeț, a fost un pacient ideal din acest punct de vedere.

Dr. Alin Blaga - neurochirurg: Din punct de vedere neurochirurgical nu e foarte complicat, cel mai complicat lucru e din punct de vedere al anestezicului. Și de asta am subliniat că nu noi am fost importanți în operație, ci echipa.

Fiica pacientului: Fizic e ok, mănâncă, se plimbă, se uită la televizor. Rostește anumite cuvinte, multe noi față de momentul când a ajuns acasă. El a fost pacientul bun pentru a încerca operația respectivă și uite că merge. Și sper din tot sufletul și alți oameni să aibă posibilitatea...

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri