Scădere surpriză a Euro în ziua de Crăciun

Data publicării:
BANI EURO - BACKGROUND

Euro a scăzut în mod neaşteptat în ziua de Crăciun, declin atribuit de analişti vânzărilor generate de computer, pe fondul unui volum scăzut al tranzacţiilor, relatează Financial Times.

Bloomberg a relatat luni că euro s-a depreciat cu 3%, dar, potrivit datelor de marţi ale companiei de informaţii financiare, declinul ar fi fost de circa 2%.
Un analist la Scotiabank în Hong Kong, Qi Gao, a spus că, potrivit discuţiilor din piaţă, deprecierea ar fi fost urmarea tranzacţiilor pe bază de algoritmi şi nu a factorilor fundamentali.

Analistul a arătat că euro s-a depreciat puternic la jumătatea tranzacţiilor de luni, dar că şi-a revenit rapid.

Interesul pentru euro al investitorilor a fost redus în ultimele zile. Victoria la limită a partidelor pro-independenţă în alegerile din Catalonia de săptămâna trecută a slăbit moneda unică europeană, în timp ce acţiunile spaniole au scăzut vineri. Totuşi, euro s-a depreciat în urma alegerilor cu numai 0,2%, datorită redresării economiei europene, care compensează riscurile politice.

Euro este pe cale să încheie anul 2017 ca cea mai performantă monedă din statele G10, cu un avans de 12% faţă de dolarul american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri