Scandal cu preotul din Vama Veche, după ce ultima dorință a unui artist a fost să fie înmormântat la malul mării

Data actualizării: Data publicării:
andrei negulescu
Sursă: Facebook/Ora de Vama

Cimitirul din Vama Veche a ajuns obiect de dispută între vamaioţi şi preotul satului. Iubitorii Vămii şi-ar dori să rămână aici pentru totdeauna, chiar şi după moarte, dar preotul spune că nu sunt locuri suficiente în cimitir.

andrei negulescu
Sursă: Facebook/Ora de Vama

Scandalul a pornit după moartea lui Andrei Negulescu, un artist al Vămii, care a murit pe 6 ianuarie, la vârsta de 39 de ani. Ultima dorință a muzicianului a fost să fie înmormântat în Vama Veche, așa că familia a făcut eforturi pentru a i-o îndeplini, relatează Adevărul.

Andrei a fost înmormântat în cimitirul din Vama Veche, însă slujba a avut loc într-o biserică din București. Preotul satului, Valentin Bărbuceanu, nu a fost însă mulțumit de decizia familiei lui Andrei, invocând lipsa locurilor de veci, care nu ar fi de ajuns nici pentru enoriașii din Vamă.

Din acest motiv, spun apropiații lui Andrei, la câteva zile, de pe mormântul bărbatului au dispărut florile și coroanele depuse de cunoscuți, iar preotul le-ar fi spus că le-a aruncat „pentru că așa a vrut el”.

„Din păcate, Andrei nu se poate odihni în pace pentru că nu este lăsat. , preotul Valentin Bărbuceanu din Vama Veche - supărat că s-a trecut peste decizia lui de a nu-l înmormânta pe Andrei în Vamă - i-a aruncat toate coroanele şi florile de pe mormânt. Şi pe cele de plastic, şi coroanele recent primite. Când a fost întrebat de ce a recurs la acest gest, preotul a răspuns cinic: "pentru că aşa vreau eu!". Atât şi nimic mai mult. Prea sfinţite, vă rugăm să-l lăsaţi pe Andrei să se odihnească în pace! Încetaţi acest război absurd cu spiritul unui tânăr a cărui singură vină a fost că şi-a dorit să îşi petreacă eternitatea în Vama Veche”, au scris prietenii lui Andrei, într-o postare pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a declarat că incidentul ar fi fost o neînțelegere.

„Neînţelegerea a pornit de la faptul că cimitirul din Vama Veche este mic, iar locurile de veci sunt puţine. Părintele de acolo a avut obiecţia din acest motiv. Apoi a vorbit cu primarul din Limanu, care a hotărât prin Consiliul Local, să extindă cimitirul. Oamenii de la salubritate au venit să degajeze terenul şi au făcut curat. În niciun caz nu a aruncat părintele florile de pe mormânt. Problema e rezolvată acum, cu soluția dată de la primărie pentru extinderea cimitirului”, a declarat Eugen Tănăsescu.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri