Ludovic Orban spune că liberalii nu vor vota reducerea TVA: "Nu e un proiect al PNL, este un proiect iniţiat de un parlamentar"

Data actualizării: Data publicării:
ludovic-orban-gov

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că parlamentarii liberali nu vor vota în favoarea proiectului de reducere a taxei pe valoarea adăugată, nefiind un proiect asumat de partid, ci iniţiat de un parlamentar în mod individual, informează Mediafax.

”Nu e un proiect al PNL, este un proiect iniţiat de un parlamentar. E o mare diferenţă între proiectele iniţiate de parlamentari individuali şi proiectele PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, pentru ca un proiect să fie susţinut de Partidul Naţional Liberal, potrivit procedurii statutar a PNL, acesta trebuia să fie analizat, avizat de comisiile de specialitate ale partidului şi să obţină aprobarea Biroului Executiv al formaţiunii.

”Nu vom vota un proiect chiar dacă aparţine unui coleg al nostru care a iniţiat un proiect ca parlamentar individual, nicidecum din partea PNL”, a punctat liderul PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că ”în acest moment bugetul nu-şi permite o reducere pe TVA”.

Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil asupra proiectului care reduce TVA de la 19% la 16% iar TVA pentru alimente de la 9% la 5% de la 1 ianuarie 2020. Liberalul Dan Vâlceanu s-a împotrivit, deşi iniţiativa aparţine unor colegi de la PNL.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri