Sebastian, copilul din Arad dat dispărut ieri, este căutat cu elicopterul, camere cu termoviziune și câini. Sute de oameni participă

Data actualizării: Data publicării:
copil disparut arad1
Poliția a publicat fotografia copilului dispărut. Foto: Agerpres

Căutările în cazul copilului de 7 ani din județul Arad, dispărut fără urmă ieri, au fost extinse. Vorbim acum despre o suprafață de aproximativ 30 de kilometri pătrați, în cea mai mare parte într-o zonă de câmpie. Sunt peste 230 de oameni care încearcă să dea de urma băiatului - polițiști, jandarmi, pompieri, pădurari și foarte mulți voluntari. La căutări participă și 3 câini de urmă, iar din aer un elicopter MAI survolează zona.

Alerta s-a dat sâmbătă seara, puțin după ora 19. Sebastian, un băiat de 7 ani din satul Vânători, județul Arad, era de negăsit.

George Pleșca, purtător de cuvânt ISU Arad: Alarma s-a dat în jur de ora 19, când mama băiatului a sunat la 112 și atunci a menționat că de fapt băiatul era de dimineață plecat la joacă și seara nu a mai venit acasă.

Imediat, zona a fost împânzită de peste 200 de oameni.

Adina Aconstantinesei, purtător de cuvânt IPJ Arad: Polițiști din cadrul serviciului pentru acțiuni speciale, din cadrul investigații speciale, jandarmi, autospeciale cu termoviziune ale poliție de frontieră, precum și aproximativ 150 de voluntari. La aceste căutări extinse pe o rază de 20 de km se folosesc și ATV-uri și mașini de teren.

Misiunea lor a fost îngreunată de întuneric, dar și de ceața densă. Afară se înregistrau -3 grade Celsius. Căutările au fost oprite la ora 2.00 și reluate în zori.

Gheorghe Stoian, prefectul județului Arad: La aceste căutări particiă foarte mulți voluntari, dintre care pot să amintesc în mod special două asociații care sunt specializate în căutarea persoanelor aflate în dificultate.

Sâmbătă, băiatul ar fi mers la o stână, împreună cu alți 5 copii. Nici aceștia, nici ciobanul nu știu ce s-a întâmplat cu Sebastian.

Tiberiu Haasz, primarul comunei Mișca, jud Arad: La un saivan a rămas, după-masă la ora 16 a fost văzut ultima data. A fost periată toată zona unde credeam că trebuie să fie copilul și nu e de găsit.

Copilul este căutat și cu ajutorul a trei câini de urmă. Salvatorii folosesc camere de termoviziune. Sunt ajutați și de un elicopter MAI.

Sebastian are 1,20 metri înălțime, păr șaten, fața ovală și constituție astenică. Cei care au informații despre unde s-ar putea afla sunt rugați să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri