ANM: Cod galben de polei pentru mai multe județe din țară

Data publicării:
Polei cod galben de polei - Guliver GettyImages

Cod galben de polei. (FOTO Getty images) 

Avertizarea a intrat în vigoare luni, la 09:00 și este valabilă până la ora 12:00, local în judeţele Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Prahova, Ialomiţa şi Călăraşi.

Fenomene meteorologice asteptate precipitaţii mixte, slabe, ce favorizează depunerea de polei. În regiunile menţionate, cade ploaie îngheţată, iar temperaturile sunt negative.

Directorul ANM: Situaţia rămâne complicată

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a precizat, în comandamentul de iarnă de la Guvern, că după expirarea codului galben mai pot fi emise atenţionări, dar numai punctual, pentru anumite zone şi perioade scurte, nu la nivel naţional.

"Nu vom fi în situaţia unui viscol de intensitatea celui de anul trecut, vor fi precipitaţii de maximum 30 litri/metru pătrat, dar asta nu înseamnă că stuaţia nu e complicată, din următorul motiv: în jumătatea de sud-vest încă plouă, se transformă la noapte şi mâine în ninsoare în aproape toată zona în care s-a dat atenţionare, viteze de vânt, 40-50 la munte, 70-80 kilometri pe oră înseamnă viscol chiar dacă nu avem cantităţi foarte mari de ninsoare, după care mâine după-masă e posibil ca în foarte multe zone să se transforme din nou în ploaie, cu temperaturi foarte scăzute la sol, şi e posibil să avem situaţii de pat de gheaţă, polei pe şosele, şi trebuie multă atenţie", a spus Sandu.

Zece judeţe din sudul şi sud-vestul ţării se află, de duminică seară, sub avertizare cod galben de precipitaţii mixte şi polei, iar de luni după-amiază până marţi seară, avertizarea se va extinde pentru Bucureşti şi alte 17 judeţe, unde va ninge şi se va depune un strat de zăpadă de 10-15 centimetri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri