Autocarul cu etaj cumpărat la Braşov va ajunge la fier vechi

Data publicării:
autocar

„Nu îşi are rostul aici, în Braşov. De câte ori l-am văzut circulând, l-am văzut cu două, trei persoane, deci economic nu îşi are rolul”. Constatările localnicilor sunt cifre cu minus în bugetul Braşovului. Piesele, reviziile, reparaţiile şi carburantul costă de două ori mai mult decât produce autocarul turistic cu etaj. Anul trecut a plimbat doar 2.500 de turişti în şase luni.

Claudiu Coman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov: „La sfârşitul anului trecut, când am făcut analiza bugetului de venituri şi cheltuieli, am constatat că suma totală care necesita pentru operare era undeva în jur de 57- 60.000 de lei anual, iar beneficiile pe care le aducea erau între 25-27.000”.

Dupa sezonul estival de anul trecut, soarta autocarului a fost decisă: merge la fier vechi. Câţiva dintre consilierii judeţeni nu sunt totuşi convinşi că trebuie să se despartă de el.

Luminiţa Olteanu, consilier judeţean: „Poate că ar trebui să găsim o firmă care să îl cumpere, a-l casa nu este cel mai bun lucru”.

Vasile Oltean, consilier judeţean: „Eu m-am bucurat de prezenţa acestui autocar, parcă lumina Braşovul. Turiştii care veneau aici preferau să urce în acest autocar, să îşi lase maşinile într-o parcare”.

Un tur cu autocarul cu etaj dura două ore, dar dimensiunile lui nu îl lăsau să plimbe turiştii pe străzile din centrul vechi al Braşovului sau pe sub Poarta Schei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri