Bucureștenii vor putea plăti taxele la Primăria Capitalei prin platforma Ghișeul.ro

Data actualizării: Data publicării:
ghiseul.ro-telefon-digitalizare-1536x1024
Platforma Ghișeul.ro. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Edilul general, Nicuşor Dan, anunţă că Primăria Municipiului Bucureşti este de luni înscrisă pe platforma ghiseul.ro. Astfel, bucureștenii pot plăti taxele pentru eliberarea documentaţiilor de urbanism, servicii publice, transporturi, autorizaţii de circulaţie, evenimente organizate pe domeniul public. 

„Bucureştenii pot plăti, fără costuri suplimentare, taxele pentru eliberarea documentaţiilor de urbanism, servicii publice, transporturi, autorizaţii de circulaţie, evenimente organizate pe domeniul public”, scrie primarul general, pe Facebook. 

Plata taxelor se poate face accesând următorul link: https://pmb.ro/legaturi-utile/menu-page/plati-online. 

În luna martie, Consiliul General al Capitalei a aprobat proiectul care vizează înrolarea municipiului Bucureşti la Sistemul Naţional Electronic de Plată Online - Ghiseul.ro şi includerea serviciilor de plată online pe această platformă, conform Agerpres. 

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a fost împuternicit să facă toate demersurile necesare şi să semneze documentele încheiate între municipiul Bucureşti şi Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Plata comisionului pentru tranzacţiile efectuate pe platforma Ghiseul.ro se va face din bugetul propriu al Capitalei.

Conform hotărârii, printre plăţile incluse în sistemul digitalizat se numără taxele pentru eliberarea documentaţiilor de urbanism, taxele pentru ocuparea spaţiilor publice în vederea desfăşurării anumitor evenimente, taxele pentru eliberarea autorizaţiilor de TAXI, taxele pentru autovehicule transport mărfuri, taxele pentru utilizarea locurilor publice în vederea amenajării de terase de vară.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri