Sari la conținut
News Alert

Carla's Dreams la Piatra Neamţ. Mărturia pompierului care a luat decizia de a opri concertul

Înainte de a începe concertul, aglomerarea a fost evidentă și am anunţat asta în dispecerat încercând să oprim organizarea, am încercat să vorbim cu organizatorii, împreună cu ambulanţa şi jandarmii, şi s-a ajuns la concluzia să anunţăm prin intermediul celor de pe scenă, la microfon, copiii să fie protejați şi să fie un culoar pentru evacuare, dacă va fi nevoie. Organizatorii au insistat, noi le-am spus că ar fi bine să nu înceapă. I-am atenţionat de aglomerarea de persoane, care era evidentă”, a declarat plutonierul major Cătălin Buțurcă la Digi24.

A început concertul, între timp am anunţat Inspecţia de prevenire să vină la concert - ei iau decizia de oprire - între timp au fost cazuri de leşin, m-am dus pe scenă, am rugat solistul să oprească concertul, să anunţe la microfon să se facă o cale pentru evacuare ca să permită echipajelor să dea primul ajutor”, a relatat pompierul. „După 20 de minute de concert am luat decizia să opresc manifestarea înainte de a veni Inspecţia, pentru că urgenţele medicale erau din ce în ce mai dese – cazuri de leșin, atacuri de panică. A trebuit să iau decizia, să intervin, înainte să vină Inspecția. Am rugat solistul să oprească. La 10 secunde a făcut anunţul”, a povestit Cătălin Buțurcă.

Cu ajutorul poliţiei şi al jandarmilor s-au făcut căi de evacuare, s-a asistat şi la coborârea căilor rulante pentru a preveni accidente - lumea se împingea - s-a făcut evacuarea corectă, fără nicio problemă. S-a acordat ajutor de fiecare data când a fost necesar”, a mai spus pompierul. „Din punct de vedere al incendiului, nu putea să fie un dezastru, problema a fost aglomerarea de persoane”, a adăugat Cătălin Buțurucă.

Eu am făcut tot ce trebuia, poate nu era atribuția mea să opresc concertul. Dar moral și la situație, am luat decizia de a întrerupe concertul eu”, a subliniat Cătălin Buțurucă. Întrebat cine se face vinovat pentru evenimentele de aseară, el a precizat că va fi probabil o anchetă pentru a stabili dacă au fost respectate regulile.

Mall-ul Galleria Piatra Neamț a postat pe contul de Facebook câteva instantanee înainte de începerea concertului:

4

Citiți și:

Carla's Dreams a oprit concertul de la Piatra Neamţ, după ce mai multor persoane li s-a făcut rău
VIDEO. Momentul în care Carla's Dreams a întrerupt concertul de la Piatra Neamţ
Carla's Dreams a oprit concertul la solicitarea comandantului echipajului de pompieri
Noi detalii de la concertul Carla's Dreams. Relatarea unui martor