Carne de miel mai scumpă în Vinerea Patimilor

Data publicării:
carne miel

În Vinerea mare, în piețele din Timișoara, carnea de miel se vinde și cu 35 de lei kg. În urmă cu o zi, timișorenii plăteau cu 10 lei mai puțin pentru un kilogram de carne pentru masa de Paște. Rafturile sunt goale, motiv pentru care comercianții își permit să crească prețurile.

La orele prânzului, în hala mare a pieței centrale din Timișoara nu se mai găsea nici măcar un kilogram de carne de miel. Până mai ieri aici se vindea cu 25 de lei kg iar acum pe rafturi nu mai e decât carne de porc.

Dezamăgiți, cei care nu au făcut cumpărăturile nu se clinteau de la coadă, deși vânzatorii le-au spus că așteaptă degeaba.

Grăbiţi să pună mâna măcar pe o pulpă de miel, localnicii din Braşov au stat la cozi în timp ce comentau preţurile prea mari, după părerea lor.

În acest an, la Brașov, carnea de miel costă între 24 şi 25 de lei kilogramul. Preţul este aproximativ acelaşi cu cel practicat anul trecut.

La Constanţa, carnea de miel s-a vândut mai ieftin decât la Braşov. Nemulţumiţi au existat şi aici. Vânzătorii.

Preţul propus de municipalitate este de 23 de lei pe kilogram pentru vânzarea cărnii de miel. Practic, acelaşi preţ care a fost impus şi anul trecut de primărie. Comercianţii spun însă că au vândut şi cu 22 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri