Cazul Georgiana. Președintele DGASPC: Este inadmisibil că asistentele nu știu legea

Data publicării:
hol spital-11

„Pe lângă infracţiunea de trafic de persoane este şi tentativa de a face trafic de persoane. Este inacceptabil, cu tot respectul pentru asistentele medicale respective, ca un om care lucrează într-o maternitate să nu ştie că există o lege, că la nivelul fiecărei maternităţi trebuie să existe un asistent social sau măcar o persoană cu atribuţii de asistenţă socială şi orice problemă identificată pe partea socială în maternitate trebuie să fie sesizată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Nu e o scuză că au suflet mare şi vor să ajute. E inacceptabil şi oamenii trebuie să ştie că există legi pe care trebuie să le respecte cu toţii”, a spus Elena Tudor în emisiunea „Jurnalul de seară”.

Președintele DGASPC este de părere că instituțiile de la nivel local trebuie să învețe familiile cum să își crească copiii și că în fiecare primărie trebuie să existe o persoană care să aibă în evidență familiile cu probleme.

Reporterii Digi24 au realizat o ancheta jurnalistică prin care au dovedit implicarea asistentelor şi a părinţilor într-o tranzacţie ilegală şi imorală prin care jurnaliștii au cumpărat cu 2.000 de lei o fetiță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri