Ce îi fascinează pe turiștii străini la București. „Lucruri care nu par importane, dar atrag turiştii”

Data actualizării: Data publicării:
bucuresti centru vechi vreme meteo terase turisti
FOTO: Shutterstock

Bucureştiul este printre cele mai ieftine oraşe pentru turiştii străini. Pentru un sejur în Capitală e nevoie de doar câteva sute de euro, iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care numărul turiştilor străinilor în fiecare an. În topul oraşelor ieftine se mai află Sofia, Santo Domingo şi El Salvador.

Bucureştiul este o destinaţie accesibilă pentru străini. Nu au nevoie de foarte mulţi bani ca să mănânce pe săturate sau să viziteze împrejurimile.

„Poţi să mânânci la un restaurant de lux şi plăteşti mult mai puţin decăt în Spania. Şi hotelurile sunt mult mai ieftine. Suntem de 6 zile în România şI am cheltuit în jur de 400 de euro. Am închiriat şi o maşină şi ne-am plimbat prin toată ţara, cred că este destul de ieftin”, spune un turist străin.

„O să stau 3 zile şi cred că o sa cheltuiesc aproximativ 300 de euro”, adaugă un alt străin.

Preţurile mici nu sunt singurul motiv pentru care străinii ne viziteaza meleagurile. Turiştii sunt fascinaţi de arhitectura oraşului şi de ospitalitatea românilor.

„Oamenii de aici sunt foarte amabili. Am cunoscut seara trecută o fată care mi-a făcut un tur al oraşului”, spune o turistă.

„Stilul clădirilor, ne place că este un oraş foarte mare”, afirmă un turist.

Lucruri care nu par importane, dar atrag turiştii. De exemplu: bucătăria locului, atmosfera din anumite zone ale Capitalei, arhitectura pentru un anumit segment de public, felul în care ştiu românii să fie primitori şi să se distreze”, afirmă Ciprian Enea, expert turism.

Aproape 560 de mii de străini au vizitat România în luna iunie, cu 16 mii mai mult faţă de anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri