CFR spune că ceilalți călători nu l-au vrut pe tânărul nevăzător, iar pentru asistență trebuia să facă cerere cu 48 de ore înainte

Data actualizării: Data publicării:
tanar

CFR Călători a reacționat după ce un tânăr nevăzător a susținut că nu a fost lăsat de controlor să ajungă la locul său de cușetă alături de câinele ghid, anunțând că ceilalți călători din compartiment au cerut să nu i se permită accesul și menționând că personalul CFR oferă asistență persoanelor cu mobilitate redusă dacă fac cerere cu 48 de ore înainte.

Compania de stat anunță că refuzul de a permite accesul tânărului în compartiment alături de câinele ghid a fost al ocupanților, care aveau dreptul să solicite acest lucru, nu al controlorului CFR.

Potrivit comunicatului, însoțitorul de vagon a făcut tot ce a putut pentru a mulțumi pe toată lumea și i-a găsit tânărului o altă cușetă de dormit până la Cluj.

CFR mai spune că, potrivit Regulamentului de transport pe calea ferată din România și a Regulamentului Comisiei Europene nr 1371/2007, nu este permis transportul animalelor care pot deranja sau incomoda călătorii sau pot provoca o daună, iar accesul persoanelor cu câini ghizi la vagoane de dormit/ cușetă se face cu acceptul celorlalți parteneri de călătorie.

Compania de stat mai anunță că, potrivit regulamentului european, personalul CFR oferă oferă asistență persoanelor cu mobilitate redusă dacă acestea transmit o solicitare cu minimum 48 de ore înainte de efectuarea călătoriei, iar tânărul care a reclamat situația nu a făcut acest lucru.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri