CONFIRMARE. Copilul de 2 ani din Suceava a murit de rujeolă

Data publicării:
perfuzie copil

A fost confirmat diagnosticul de rujeolă în cazul copilului în vârstă de doi ani decedat săptămâna trecută în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, a declarat luni directorul DSP Suceava, Sebastian Jureschi. Acesta este cel de-al 38-lea deces provocat de rujeolă.



Un copil în vârstă de de 2 ani din localitatea suceveană Mitocu Dragomirnei a decedat pe 4 ianuarie în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, Mihai Ardeleanu, a declarat atunci că existau suspiciuni conform cărora rujeola ar fi putut fi cauza decesului copilului, dar analizarea probelor serologice prelevate şi trimise la Bucureşti vor putea confirma sau infirma un diagnostic.

Potrivit lui Ardeleanu, băieţelul decedat în SJU Suceava nu era vaccinat împotriva rujeolei.

Copilul ar fi ajuns în Secţia de Pediatrie a SJU Suceava marţi cu o stomatită, miercuri a fost transferat în Secţia ATI, după ce starea sa s-a agravat, iar joi dimineaţă a survenit decesul.

„A venit cu o stomatită aftoasă, după care s-a dezvoltat un sindrom respirator cu tuse, cu insuficienţă respiratorie, cu scăderea saturaţiei în oxigen. A fost pus pe terapie intensivă în Secţia de Pediatrie şi starea de sănătate deteriorându-se a fost transferat în Secţia ATI unde, după toate eforturile depuse, a decedat”, a spus Ardeleanu, potrivit Agerpres.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri