Copii abandonați pe stradă, la Timișoara. Ce explicații are mama 

Data publicării:
urg

Timişoara. Ora 1 şi jumătate noaptea. Doi tineri se plimbă prin centrul oraşului. Printre zgomotele făcute de zecile de maşini, plânsetul unui copil răzbate ca un strigăt după ajutor. Tinerii s-au apropiat, iar ce au văzut i-a cutremurat: patru copii mici, înghesuiţi unul lângă celălalt, tremurând de frig.

Nu erau niște copii bine ingrijiți. Sunt timorați, le este frică și de noi. După lasarea întunericului, părinții, așa-zișii părinti, i-au abandonat efectiv acolo”, a declarat Adnana Simon, ambulanţier.

Cei 4patru copiii au fost abandonați în spatele unor panouri informative. Trei dormeau, însă cel mai mic a început să plângă și a fost auzit de un trecător, care a sunat imediat la 112.

Cei patru copiii, cu vârste între 1 şi 4 ani, au fost duşi imediat la spitalul unde vor rămâne sub observaţia medicilor.

Erau extrem de speriați, ca orice copii mici abandonați”, a povestit Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Timişoara.

Curios este că, după ce şi-a abandonat copiii, mama micuţilor a mers singură dis-de-dimineaţă la sediul Direcţiei pentru protecţia copilului. Asistenţii sociali spun că nu reuşesc să afle prea multe de la femeie.

„Întrebând-o cum au ajuns copiii pe stradă, a spus că ar fi fost vrăjită de o femeie, ca ea s-a trezit dormind pe o strada și copiii lăsați pe altă stradă. Și când a ajuns, a găsit doar biberoanele și pamperșii”, a declarat Smaranda Marcu, purtător de cuvânt DGASPC Timiş.

Femeia nu se va mai apropia niciodată de cei patru copii. Autorităţile încearcă să-i găsească acum pe bunicii micuţilor. Dacă nu reuşesc, copiii vor fi daţi unui asistent maternal. În paralel, poliţiştii au început o anchetă.

„Până în cursul zilei de ieri, atât ea, cât și cei patru minori s-au aflat într-uin centru de asistență socială din Timiș. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârsirii infracțiunii de abandon”, a declarat Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Dacă se dovedeşte că femeia şi-a abandonat copiii, ea ar putea sta chiar şi 3 ani după gratii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri