Crime la Caracal. Deputat: Apelul Alexandrei este răvășitor

Data actualizării: Data publicării:
alexandra-macesanu facebook(1)
Foto: Facebook

Deputații au ieșit șocați după aproape trei ore de explicații ale prim-adjunctului STS. Aceștia au ascultat ultimele cuvinte ale Alexandrei. Ei au fost în mod special îngroziți de dialogul purtat de adolescentă cu polițistul care a preluat apelul de la operatorul STS.

Astăzi am ascultat acele convorbiri între victimă și operatori. Vă spun un singur lucru. Este răvășitor, este devastator. Suntem foarte dezamăgiți. Atât vă pot spune, cu siguranță vor ieși la iveală niște deficiențe pe chestiunile acestea”, a declarat Stelian Ion, deputat USR.

„Spun la modul general, pentru că există un fel de conflict aşa al declaraţiilor între instituţii, în loc să aibă, să facă front comun şi să dea informaţii cu acurateţe către public, faptul că nu au făcut acest lucru a condus la informaţii contradictorii, la informaţii care pot fi şi manipulări la un moment dat, pentru că există interese foarte mari pentru a arunca toată vina pe cealaltă instituţie, aşa încât vă rog să priviţi cu rezerve tot ce vine fără să aibă un caracter oficial. Trebuie să îi facem pe cei din autorităţi să ne spună în mod oficial care sunt datele câtă vreme nu se periclitează ancheta”, a adăugat deputatul USR, potrivit Agerpres.

Doar reprezentanții opoziției au făcut declarații. Cei ai puterii s-au abținut.

O oră și un sfert i-a trebuit poliției să deschidă aplicația care i-ar fi permis să identifice perimetrul de unde a sunat Alexandra la 112. Asta susține prim-adjunctul directorului STS, generalul Sorin Bălan, audiat luni după-amiază în comisia de apărare din Parlament.

Ba, mai mult, polițistul care a preluat apelul tinerei la 112 nu știa cum să folosească aplicația și a sunat la STS pentru ajutor. Tot la solicitarea acestuia, operatoarele de la STS au apelat numărul de la telefon de la care sunase Alexandra, dar era închis.

Generalul Sorin Bălan aruncă vina pe polițiști și susține că STS a gestionat apelurile corect.

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri