Cum îi așteaptă Feteștiul pe cei 2.000 de bucureșteni programați la vaccin. Bonus: Nu vor plăti taxa de pod

Cătălin Firoiu Data actualizării: Data publicării:
centru-vaccinare-fetesti
Câteva mii de oameni s-au programat pentru vaccinarea anti-COVID, cu serul Moderna, la Clubul Pensionarilor din Fetești. Foto: Digi24

Peste 2.000 de bucureșteni au profitat de scurta breșă ivită duminică în platforma de vaccinare și s-au programat pentru prima doză de vaccin, în aprilie, la Clubul Pensionarilor din Fetești. Medicul coordonator al centrului este încântat de oaspeți, dar unii localnici, în frunte cu primarul, nu prea. Edilul consideră că sistemul de vaccinare este greșit. Are și un argument: spune că centrul vizat de bucureșteni a fost făcut din banii Feteștiului și-ar fi trebuit să onoreze, cu prioritate, solicitările localnicilor.

Pandemia a lăsat pensionarii Feteștiului fără club social. Covidul le-a interzis și șahul, și tablele și rummy. Primăria a transformat însă locul socializării de altă dată în centru de vaccinare. L-a deschis luni, cu un plan clar: 100 de localnici pot începe aici imunizarea, exclusiv cu serul Moderna.

Socoteala primăriei nu s-a potrivit, totuși, cu cea a sistemului românesc de vaccinare. Duminică, înaintea debutului etapei a treia, posesorii unei aplicații au fost alertați că Feteștiul are 2.400 de locuri libere pentru vaccinare.

Amelia Elena Gheorghe, medic, coordonatorul centrului de vaccinare: „A fost o breșă, câteva minute! Acești copii sunt purtătorii de vector, de virus, mergând în colectivități! Eu nu cred că-i nimic întâmplător! Așa că ei, vaccinați, sunt câștigați!”

Informația a ajuns în campusurile studențești, pe rețelele sociale și a fost suficient. Peste 2.000 de bucureșteni, majoritatea studenți, și-au rezervat prima doză de vaccin la Clubul Pensionarilor din Fetești, luna viitoare.

Amelia Elena Gheorghe: „Vaccinăm ce-i pe platformă! Este clar! (Pot veni de oriunde?) Pot veni și de la Satu Mare! Un om vaccinat este un exemplu pentru ceilalți din jurul lui. Discuțiile sunt foarte clare. Am înțeles și eu, ca și dumneavoastră, că sunt foarte mulți bucureșteni, noi avem platforma disponibilă pentru ziua următoare. Ce avem astăzi și mâine nu sunt de la București. Nu contează unde se înscriu! Și ai noștri de la Fetești s-au vaccinat la Slobozia sau la Țăndărei!”

Primarul Feteștiului nu e prea încântat de oaspeți! A spus-o, pe șleau, în fața camerei Digi24.

Laurențiu Șonchereche, primarul din Fetești, Ialomița: „Vedeam altfel această organizare și anume: în primul rând, prioritari ar fi trebuit să fie feteștenii, pentru că avem aici un centru de vaccinare și nu este normal ca feteștenii, care contribuie la bugetul local, să meargă în alte localități pentru a se vaccina. Cred că ar fi trebuit, încă din momentul în care această platformă a fost lansată, trebuia impusă o condiție și o prioritate pentru cei care se află în localitatea de baștină.”

Vestea bucureștenilor care vor vizita Feteștiul în scop de imunizare este, deja, subiectul principal de șuetă în oraș. Bucureștenii n-au mulți fani, dar nici mulți critici.

- Nu prea aș fi de acord! Că nu pot să știu eu cu ce virus vine de unde vine!

- Mie mi se pare normal. Am și eu fiica în București, care s-a înscris la Lehliu, de exemplu.

- Se îmbulzesc, dar nu știu la ce. Mai trebuie să aștepte un pic!

- Bravo lor! Asta înseamnă spirit civic! Eu am venit de la 100 de kilometri! 120 de kilometri! De la Reviga, tocmai lângă Urziceni, aproape! Căzănești. Dar nu e problemă! Să vină lumea să se vaccineze, că bine face!

Până la pelerinajul din aprilie, vizitatorii bucureșteni trebuie să știe că-n Fetești au venit berzele, deasupra Clubului Pensionarilor e ceva igrasie, primăria are sediul într-un bloc, biroul primarului e o sufragerie, iar când plouă... se cam face noroi pe ulițele dinspre brațul Borcea. Și încă ceva: accesul cu mașina în oraș este posibil fără plata celebrei taxe de pod!

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...