Dominic Fritz: Este puțin probabil să evităm carantina la Timișoara

Data actualizării: Data publicării:
Timisoara scenariu rosu
Rata de infectare Covid a crescut iar în Timișoara. Foto: Guliver/ Getty Images

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat, marți, că este puțin probabil ca Timișoara să evite impunerea măsurii de carantinare a orașului și zonei metropolitane, având în vedere că se apropie de rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori. El spune că DSU cere localităților o informare privind necesitatea de a impune măsura.

ȚSuntem la o rată de infecție, în Timișoara, de aproape 6 la mia de locuitori, asta înseamnă că intrăm într-un scenariu de creștere exponențială. Trebuie să spun, din păcate, că este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a orașului și de fapt a întregii zone periurbane. Ieri, DSU a dat o comunicare ca localitățile care depășesc rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori trebuie să trimită concluziile lor privind necesitatea impunerii măsurii de carantină sau justificarea pentru neinițierea carantinării.

Scopul principal trebuie să fie ca la sfârșitul lui decembrie să putem sărbători un Crăciun cât de cât normal și să salvăm cât mai multe vieți posibil.

Dacă privim cifrele în față, atunci dacă realizăm că oricum la un moment dat o să trebuiască să carantinăm zona metropolitană Timișoara. Poate e mai bine decât mai târziu, pentru că bineînțeles, cu fiecare zi ce cresc infectările este mai greu să le limităm”, a declarant Dominic Fritz.

Primarul a transmis că măsura este necesară în contextul în care spitalele nu mai pot face față numărului mare de pacienți.

“Nu are rost să luăm măsuri doar de dragul măsurilor, trebuie să luăm măsuri eficace și despre care știm că vor și produce efecte în două săptămâni. Nu aș vrea să exclud nimic, pentru că situația e serioasă. Spitalele sunt pline, iar în alte țări aceste măsuri dure se iau în alte țări când spitalele mai au liber 20-30% capacitate pentru că se știe că durează până măsurile au efecte”, a spus Fritz.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri