Elevii din Iaşi cu situaţii materiale precare, sprijiniţi de sponsori

Data publicării:
copii

George are 13 ani şi pictează de când era foarte mic. Nu are tată, iar mama lui nu îşi poate permite să-l trimită la concursuri. Talentul lui nu se iroseşte datorită lui Ines, o tânără de 31 de ani, specialistă în comunicare online. Ea îi donează lui George, în fiecare lună, 220 de lei pentru ca băiatul să-şi poată urma visul.

„Vreau să mă specializez ca să pot să ajung să pictez, până la urmă, nişte biserici”, spune George Cristian Melinte.

„Țin legătura în permanenţă şi cu mama lui, care de fiecare dată când mai ia un premiu mă sună. Participă la concursuri, şi-a luat nişte instrumente mai bune de pictat, ceea ce cred că l-a ajutat să-şi îmbunătăţească tehnica”, spune Ines Prodan.

Iarina este elevă în clasa a XI-a şi este campioană la şah. A pierdut deja şirul medaliilor pe care le-a câştigat, dar nu şi al banilor pe care i-a cheltuit ca să meargă la competiţii. Dacă nu ar fi fost sprijinită financiar de sponsori, nu ar fi reuşit niciodată.

„Dacă ar fi acum să fac un calcul cât am investit şi cât am primit înapoi ca premii, aş ieşi în minus cu multe cifre”, spune Iarina Dumitraş.

În total, 120 de elevi fără posibilităţi materiale au primit o şansă pentru viitorul lor din partea unor oameni care au crezut în ei.

„Bursa de merit se acordă elevilor care au rezultate bune la învăţătură pentru ca ei să investească în educaţia lor şi să nu-şi facă griji de problemele materiale pe care familia le întâmpină”, spune Andreea Marosac, coordonatorul proiectului Fondul de Burse.

Fiecare donator alege dintr-un dosar elevul pe care vrea să îl ajute şi donează lunar 220 de lei, timp de zece luni. Din aceşti bani, 1.800 de lei ajung la elev, iar 400 de lei sunt investiţi în activităţi de socializare şi consiliere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri