Emilian Imbri: Am văzut la o școală din apropiere băieți de liceu care își treceau țigara unul de la altul

Data actualizării: Data publicării:
tigara aprinsa tinuta intre degete
Foto: Guliver/GettyImages

Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii atrăgea atenția recent că se instalează o „oboseală” a respectării regulilor din pandemie, în special din partea tinerilor. Hans Kluge, directorul biroului regional pentru Europa al OMS, a subliniat că tocmai de participarea tinerilor este nevoie în lupta împotriva virusului.

„Mulţi tineri cred că această pandemie are un risc scăzut, dar un preţ ridicat”, a spus Kluge.

Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, a confirmat la Digi24 că a observat el însuși această relaxare din partea tinerilor, care este cu atât mai periculoasă cu cât au început școlile. Dar nu școlile în sine sunt periculoase, cât nerespectarea regulilor și algomerația după ieșirea din instituțiile de învățământ, a arătat Emilian Imbri la Digi24.

„Începutul școlii ar putea să însemne - la fel ca și relaxarile care au dovedit că la fiecare, a fost o ușoară creștere a numărului de îmbolnăviri - la fel și începutul școlii ne poate duce cu gândul că ar putea duce la creșterea numărului de îmbolnăviri. (...) Vă recomand doar să treceți pe lângă o școală când sunt pauze sau pleacă copiii spre casă sau vin spre școală, să vedeți ce înseamnă grupurile de colegi, de prieteni, care se bucură că se întâlnesc, fără să poarte mască... Și ceea ce este mai îngrijorător, eu personal am văzut la o școală din apropiere băieți de clasa a X-a, a XI-a, care își treceau țigara de la unul la altul și fumau împreună doi sau trei aceeași țigară”, a declarat Emilian Imbri.

Cam așa s-a întâmplat și în instituții, unde poate că s-au luat măsuri, dar oamenii nu au mai respectat regulile după ce au plecat de la serviciu.

Urmăriți intervenția completă a medicului la Digi24 în materialul video de mai jos:

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri