Facturi mai mici la energie cu ajutorul unui parc solar construit cu bani europeni

Data publicării:
panouri fotovoltaice 08 08 2015 captura

Pentru că nu poate folosi direct curentul electric produs de parcul solar, primăria îl vinde, într-un sistem reciproc avantajos.

Geza Batori, primarul comunei Borş: Noi vindem energie către o firmă care are licenţă şi această firmă o să deducă din cheltuieli, din cele la energie electrică.

Astfel, valoarea energiei electrice vândute de administraţia locală, în valoare de circa 25.000 de lei într-o lună de vară, este scăzută din facturile de energie ale şcolilor, instituţilor publice şi pentru iluminatul stradal.

Sandor Lukacs, manager de proiect: În lunile de vară produce cam 6-7 MW pe zi, asta însemnând o economie cam de jumătate din factura la curent pe lunile de vară.

Construirea parcului fotovoltaic de la Borş a început în urmă cu doi ani. 4.200 de panouri solare au fost montate pe o suprafaţă de aproape trei hectare.

Geza Batori, primarul comunei Borş: Pentru noi înseamnă prima dată economie la energie electrică şi înseamnă şi noi locuri de muncă.

Pentru că mai are teren disponibil, autorităţile locale vor să extindă parcul fotovoltaic. Impresionaţi de succesul celor din Borş, vecinii din comuna Oşorhei vor să construiască şi ei un parc solar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri