Galerie Foto Fațada de nord a Cazinoului din Constanța a fost finalizată și dezvelită

Data actualizării: Data publicării:
Cazinoul din Constanța. Sursa foto: CNI/Facebook
Cazinoul din Constanța. Sursa foto: CNI/Facebook

Lucrările la fațada de nord a Cazinoului din Constanța au fost finalizate, iar elementele de protecție au fost înlăturate pentru expunerea clădirii, informează un comunicat al Ministerului Dezvoltării.

"Dezvelirea Cazinoului din Constanța, clădire unică și reprezentativă a României, a cărei reabilitare este prioritară pentru Guvern, a fost un moment unic astăzi dimineața. Lucrările de reabilitare finalizate până acum subliniază monumentalitatea acestei superbe clădiri construite în stil Art Nouveau", a declarat ministrul Cseke Attila.

Cazinoul din Constanța. Sursa foto: CNI/Facebook
Cazinoul din Constanța. Sursa foto: CNI/Facebook



Proiectul, cu o finanțare în valoare de aproape 90 de milioane de lei asigurată de Ministerul Dezvoltării, vizează consolidarea și reabilitarea Cazinoului din Constanța. În prezent, lucrările sunt finalizate în proporție de 57%.

Proiectul de reabilitare a clădirii istorice urmărește consilidarea, refacerea instalațiilor, reabilitarea zidului de apărare împotriva valurilor, refacerea balustradei metalice conform soluției originare și a parapetului în stil Art Nouveau, refacerea sistemelor de captare a apelor pluviale, sisteme de degivrare, sisteme de sonorizare și de iluminare.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri