Sari la conținut

FOTO. Situație inexplicabilă: turiști cu bagaje pe pârtie

Ipostază greu de explicat în cazul unor turiști surprinși pe una din cele mai înclinate pârtii din Masivul Postăvaru, cu tot cu bagaje. Serviciul de salvamont din Poiana Brașov a publicat fotografii cu aceștia.

Două persoane au fost surprinse pe pârtie, în timp ce chinuiau să-și care bagajele. Imaginile au fost publicate miercuri de către Salvamont Poiana Brașov.

Nu știm dacă este de râs sau de plâns, dar aceste persoane își cărau trolerele și sacoșele pe una dintre cele mai înclinate pârtii din Masivul Postăvaru, și anume Pârtia Lupului, care la acel moment era plină de schiori și de snowboard-eri”, se arată într-un mesaj pe Facebook al serviciului de salvamont din Poiana Brașov.

„Reamintim că accesul turiștilor pe pârtii, fără echipament de schi sau snowboard, este interzis și poate fi sancționat conform noului Regulament de conduită a schiorilor și snowboarderilor pe domeniul schiabil din Poiana Brașov. Turiștii care doresc să se deplaseze pe jos în masiv trebuie să folosească doar potecile marcate, iar atunci când ele sunt comune sau intersectează pârtiile de schi, să dea dovadă de atenție sporită și să se deplaseze doar în șir și doar pe marginea lor”, adaugă sursa citată.