Groapă de gunoi transformată în parc de joacă

Data publicării:
loc de joaca

Cu patru milioane de euro, bani europeni, Primăria Mangalia a transformat o fostă groapă de gunoi în parc de joacă pentru copii. În locul focarului de infecţie au răsărit alei de promenadă şi leagăne. Oamenii sunt mulţumiţi de cum arată locul, dar se tem că după prima ploaie, situaţia se va schimba, deoarece în zonă nu există canalizare.

Locuri de joacă pentru copii, zonă pentru fitness, piste pentru biciclete şi role înlocuiesc ceea ce la începutul anilor 70 era o staţie de betoane, care ulterior s-a tranformat în groapă de gunoi.

„Chiar era indicat să fie aşa ceva. Înainte era o groapă mare de gunoi, toate maşinile veneau aici deversau”, a spus un locuitor din zonă. 

„Este pentru orice categorie de copil. De la cei mici până la cei mari, adolescenţi”, a adăugat o altă persoană. 

Noul parc al oraşului se întinde pe 30 de hectare. Autorităţile l-au botezat „parcul mereu verde".

„Amenajarea de spaţii verzi prin plantarea masivă de material dendrologic. Vorbim de 300 de arbori răşinoşi şi 300 de arbori foioşi”, a explicat managerul de proiect, Ciprian Popa.

Parcul a fost ridicat din fonduri europene şi a costat aproape patru milioane de euro. Banii nu au rezolvat, însă, toate problemele zonei.

Pe toată suprafaţa parcului nu există nicio canalizare. Astfel, în momentul în care sistemul de irigaţii este pornit pe alei se formează adevărate bălţi. Şi mai grav este faptul că în cazul unei ploi torenţiale, parcul s-ar putea inunda.

„Vorbim de canalizări, de conducte. Ele pe teren nu sunt. Ele au fost bugetate, au fost plătite, vorbim de anul 2006, dar aceste lucrări nu au fost efectuate”, a explicat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Amenajarea parcului a început în septembrie 2015 şi ar fi trebuit să fie gata la finalul anului trecut. Ca în multe alte proiecte europene, însă, termenul nu a fost respectat.

Undeva în patru luni de zile ar fi trebuit să fie terminat. După 1 ianuarie constructorul a intrat pe penalităţi, urmând a fi calculate aceste penalităţi şi a fi imputate constructorului”, a subliniat primarul.

Parcul a fost deschis publicului deşi autorităţile locale nu au semnat încă procesul verbal de predare-primire cu constructorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri