Sari la conținut

Înregistrare audio. Discuție între un medic și fostul manager al Spitalului de Arsuri: „Toți pacienţii din Reanimare mor de infecţii” 

Discuție Camelia Roiu - Mihai Marinescu:

Camelia Roiu: Vă spun eu că am făcut nişte referate, în care viaţa pacienţilor este pusă în pericol.

Mihai Marinescu: De către cine?

Camelia Roiu: De către şefi, şefuţi şi conducere. Eu salvez nişte pacienţi, pe care alţii nu îi salvează. Sunteţi responsabil de tot ce se întâmplă în spital. Ştiţi că nu aveţi filtre în sala de operaţie? Nu ştiţi. Ştiţi că chirurgii se spală cu apă ca şi de la chiuvetă şi după aia intră în operaţie? Ştiţi că aveţi pacient pe terapie de patru luni? Habar n-aveţi! Este un malpraxis. Spitalul e varză. Se fumează în blocul operator.

Mihai Marinescu: Doamna doctor, de ce e varză?

Camelia Roiu: Toţi pacienţii din Reanimare mor de infecţii.

Discuția dintre cei doi a avut loc anul trecut. Medicul anestezist Camelia Roiu îi atrăgea atenția managerului de la acea vreme, Mihai Marinescu, asupra unor nereguli din spital, care puneau în pericol viața pacienților. Lipsa filtrelor în sălile de operație și dezinfectarea inecorectă a medicilor sunt două dintre problemele sesizate de medic.

Mihai Marinescu a demisionat în luna iunie a acestui an, înainte să izbucnească scandalurile de la Spitalul de Arsuri în presă. 

La Spitalul de Arsuri au fost deschise două anchete, după ce două persoane au murit în condiții suspecte. Mai precis, este vorba despre o pacientă care a decedat după ce a primit o transfuzie de sânge greșită și un pacient care avea larve într-o rană de la gât și care până la urmă a murit. 

Citiți și: 
Medicul de la Spitalul de Arși: Sunt obligată să asist neputincioasă la un malpraxis care este perpetuat şi girat de toate autorităţile
Anchetă la Spitalul de Arsuri. Mărturiile medicului care a filmat larve în rănile unui pacient
EXCLUSIV. Medic: „Probabil că larvele alea s-au plimbat de la pacient la pacient”
Anchetă după decesele de la Spitalul de Arsuri