Lecție de loialitate. Un câine l-a încălzit toată noaptea pe copilul pierdut în Dolj

Data publicării:
caine loial

Copilul din Dolj care a dispărut de acasă a fost găsit după mai bine de 24 de ore de căutări. Băiatul de nici 7 ani a fost găsit de un jandarm pe câmp, la 10 kilometri de locuinţa sa de unde a dispărut. Băieţelul a fost însoţit în permanenţă de căţeluşa sa, care nu l-a părăsit nici atunci când copilul a fost urcat în ambulanţă.

Fără haine şi speriat, micuţul îmbracă tricoul jandarmului care l-a găsit. Căţeluşa lui nu l-a părăsit nicio clipă şi i-a ţinut de cald întreaga noapte.

Vineri dimineaţă, Manuel Cătălin a plecat de acasă, împreună cu căţeluşa lui. Nu era pentru prima dată, însă rudele l-au găsit de fiecare dată pe câmp, aproape de casă. Acum însă, copilul n-a fost de găsit. După şase ore de căutări, familia a alertat autorităţile.

120 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi localnici l-au căutat pe câmpurile din împrejurimi. 2.500 de hectare de teren agricol şi canale de irigaţii au fost verificate la pas.

„Un paznic mi-a spus că a fost în pielea goală că, de, nu e pe treaba lui, ce să vă spun... şi cu o căţea albă”, spune Marin Bora - bunicul băiatului.

După 24 de ore, un jandarm l-a găsit. Micuţul a rătăcit întreaga noapte şi a ajuns la 10 km depărtare de casă, în comuna vecină Negoi.

„Era cu căţelul înaintea lui, la 10-15 metri şi el venea...se uita speriat, pe un drum. Probabil voia să intre în sat. Am strigat la el, a avut tentinţa să fugă. M-am aşezat jos şi am strigat la căţel. N-am ştiut cum îl cheamă dar...a venit căţeaua, apoi a venit şi el. I-am dat un tricou, l-am întrebat dacă îi e foame”, Cristian Lulă, plutonier adjunct.

Manuel Cătălin va fi ţinut până duminică dimineaţă sub supraveghere medicală, la spitalul din Băileşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri