Lenjerie de lux, făcută după gratii. Șase deținute de la Gherla muncesc la o firmă de confecții

Data publicării:
detinute

Femei frumoase promovează lenjerie intimă de lux fabricată în România. Iar printre croitorese sunt şase deţinute de la Penitenciarul Gherla. Au primit şansa de ieşi din celule timp de opt ore pe zi, exact ca un om liber.

Toată lumea are de câştigat - fabrica are forţă de muncă ieftină, iar penitenciarul şi femeile condamnate câştigă o sumă de bani. Deţinutele mai au un avantaj care contează mai mult decât cel material: pedeapsa se reduce cu o zi, la fiecare patru zile muncite.

„Este o şansă să ne integrăm în societate. Toată lumea are o reticență fața de deținuți și suntem persoane normale care au greșit.”, mărturisește Ștefania Gal.

La început, colegele de muncă le-au privit cu neîncredere.

„Prima zi probabil că toată lumea s-a uitat și li s-a părut ceva suspect, dar pe urmă au intrat ca într-o familie”, spune Rebeca Pop, maistru.

Deţinutele s-au calificat în penitenciar, unde au fost organizate cursuri de croitorie. Apoi, patronul unei firme de lenjerie intimă le-a ales cele bune cursante şi le-a angajat. Nu sunt singurele care muncesc dincolo de porţile închisorii.

Firma de lenjerie intimă din Gherla exportă în fiecare an aproape toată producţia - peste un milion de piese de lux ajung în magazine din Occident, dar şi dincolo de ocean, în Mexic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri