Localnicii unei comune din Iași, supravegheați cu camere video pentru a nu mai arunca gunoiul la întâmplare 

Data publicării:
supraveghere video

Cele 36 de camere video full HD îl vor ajuta pe edilul din Moțca să îi prindă pe localnicii care aruncă gunoiul pe câmp. Oamenii se plâng că nici nu mai au cum să-și are terenurile din cauza gunoaielor.

Primăria plătește lunar 14 mii de lei pentru ca o mașină să vină să ridice o dată pe săptămână gunoiul. Iar pentru acest serviciu, localnicii ar trebui să achite lunar 5 lei. Din cei aproape 5.500 de săteni, un sfert refuză să plătească și aruncă resturile pe câmp.

Taxa pentru gunoi nu este, însă, opțională, iar cei prinși riscă amenzi între 200 și 5000 de lei. Primăria nu a reușit să dea decât 3 amenzi, care nici măcar nu au fost plătite.

Sancțiuni s-au dat, degeaba le dăm. O să-i descurajeze aceste camere de supraveghere? Probabil că da, atunci o să avem dovada și o să o arătăm public. Măcar de rușine o să înțeleagă”, spune Ion Daniel Câmpeanu, viceprimarul comunei Moțca.

Amenzi, în schimb, a primit primăria. Garda de Mediu a sancționat instituția cu 16 mii de lei, tocmai din cauza localnicilor neglijenți.

„O lipsă de civilizație, dar omul îl poți corecta. Să se teamă doar cei care nu sunt corecți, cei care au căutat să eludeze legea”, declară Constantin Serioja Hobinca, primar.

„Haine am găsit acolo, toate mizeriile. Aruncă pe stradă”, spune un localnic.

Sistemul de supraveghere va fi funcțional în cel mult o lună de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri