Locuinţe mai ieftine, dar parcări mai scumpe

Data publicării:
case cartier rezidential imobiliar sursa foto digi24

Apartament de 55.000 de euro, cu loc de parcare de 6.000 de euro. Preţul e brusc mai mare cu 4.000 de euro, dacă locul cu pricina e în subteran. Atât cer constructorii de blocuri noi din Bucureşti. Clienţii răspund că preţurile sunt prea mari, indiferent de zona.

Agenţii imobiliari se feresc să spună de la început cât costa, exact, un loc de parcare. La telefon, aflăm că la sumele afişate mai trebuie adăugat şi TVA!

În zonele periferice ale Bucureştiului, unde un apartament cu două camere costă cel mult 45.000de euro, locul de parcare se poate cumpara cu 3.000 de euro. Dar pentru asta, constructorul pune condiţii: „Dacă achiziţionaţi doar apartamentul, ulterior locul - se schimbă, e 3.000 plus 24% TVA”.

Preţul apartamentelor noi a scăzut în capitală la jumătate faţă de perioada boom-ului imobiliar. Costul unui loc de parcare s-a menţinut. în schimb, la peste 3.000 de euro. Dacă parcarea e acoperită, tarifele sunt şi mai mari: între 5 şi 25.000 de euro, în cartierele noi din nord.

În Bucureşti oricum e un coşmar să parchezi, în marea majoritatea zonelor, neavând suficiente parcări publice, sunt insuficiente pentru numărul de maşini, nu văd de ce ar exista o motivaţie în a se ieftini”, spune Georgian Marcu, specialist în imobiliare.

În Capitală sunt, în prezent, aproximativ 450.000 de locuri de parcare, în vreme ce numărul maşinilor înmatriculate cu număr de Bucureşti trece de un milion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri