Mesajul lui Klaus Iohannis pentru transportatori

Data actualizării: Data publicării:
protest camion rca

Preşedintele Klaus Iohannis intervine în disputa transportatorilor cu autoritățile şi cere dialog şi colaborare. Purtătorul de cuvânt de la Cotroceni are un mesaj pentru toţi cei implicaţi.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a solicitat instituţiilor cu atribuţii în domeniu să reia dialogul cu transportatorii şi companiile de asigurări, astfel încât să fie clarificate soluţiile pentru deblocarea acestei situaţii. Este important ca toţi factorii implicaţi, anume: Autoritatea de Supraveghere Financiară, Consiliul Concurenţei, Guvernul României să identifice, în cadrul dialogului instituţional care se impune, instrumente adecvate pentru ca problemele transportatorilor să nu aibă doar o rezolvare imediată, ci una pe termen lung. Suntem încrezători că se va găsi o soluţie bună”, a spus Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al președintelui.

Declarația vine în contextul în care mii de camioane, tiruri şi taximetre au blocat sau îngreunat traficul pe şoselele din mai multe oraşe. S-a circulat infernal pe centurile ocolitoare ale oraşelor mari, iar unii transportatori mai incisivi au intrat chiar în centrul oraşelor. De exemplu, la Suceava, o stradă din centru a fost blocată de 100 de tiruri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri