MF lucrează la simplificarea procedurii de declarare și plată a CAS și CASS

Data publicării:
taxe impozite ghiseu

Ministerul Finanţelor Publice anunţă, joi, că se lucrează la un proiect de act normativ care să stabilească un mecanism mai simplu de declarare şi plată a CAS şi CASS de către persoanele fizice. Se are în vedere reducerea numărului de declaraţii, prin unificarea unor formulare, proiectul urmând a fi supus dezbaterii pubice.

Ministerul Finanţelor Publice anunţă, joi seară, că, în contextul prorogării termenului de depunere a Declaraţiei 600, la nivelul instituţiei este în curs de elaborare un proiect de act normativ care să stabilească un mecanism mai simplu de declarare şi plată a CAS şi CASS datorate de persoanele fizice.

„Se are în vedere reducerea numărului de declaraţii depuse de persoanele fizice, prin unificarea unor formulare, ca un pas important în îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare privind reducerea numărului de formulare solicitate de ANAF si depunerea unui formular pe an pentru cei care au venituri din activităţi independente”, anunţă MInisterul Finanţelor. 

Proiectul de act normativ va face obiectul dezbaterii publice şi consultării cu categoriile de persoane fizice care au obligaţia plăţii CAS şi CASS.

Termenul preconizat pentru finalizarea noului mecanism este 1 martie 2018, astfel încât să se asigure timpul necesar pentru informarea persoanelor fizice cu privire la obligaţiile declarative şi de plată a contribuţiilor sociale.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri