Mii de timişoreni îşi aruncă gunoiul în stradă. Măsura luată de primarul Robu

Data actualizării: Data publicării:
nicolae robu inquam liviu florin albei
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Primarul Nicolae Robu a cerut Poliţiei Locale Timişoara să aplice amenda maximă proprietarilor care nu au încheiat contract cu firma de salubritate ADID-RETIM, întrucât aceştia aruncă resturile menajere la întâmplare, creând rampe clandestine care au invadat oraşul în ultimele luni.

nicolae robu inquam liviu florin albei 2
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

În reşedinţa de judeţ au fost contabilizate aproape o mie de astfel de imobile fără contract cu firma de salubrizare.

„Situaţia prezentată de ADID arată că sunt 997 de imobile care nu au contract, în fiecare dintre aceste imobile sunt mai multe familii. Poliţia Locală are adresele lor, face controale şi aplică amenzi. Am cerut Poliţiei Locale să-i atenţioneze şi să-i lase trei zile să încheie contractul. Apoi să revină şi cei care nu au încheiat contractul, să fie amendaţi la valoarea maximă”, a declarat Nicolae Robu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Edilul a informat că până acum au fost amendate 15 persoane şi societăţi comerciale, cu suma totală de 16 mii de lei şi că se va continua această abordare.

„Poliţia Locală va merge la absolut toate adresele furnizate de ADID-RETIM. Noi nu avem plan de amenzi pentru formarea bugetului, dar dacă unii nu înţeleg, îi vom amenda până vor înţelege că oraşul trebuie să fie curat”, a punctat primarul.

O hotărâre a consiliului local Timişoara din 2007 menţionează obligaţia fiecărui proprietar de a încheia contract cu o firmă de salubrizare.

Edilul a explicat de mai multe ori că problemele legate de curăţenia oraşului au apărut după data de 1 noiembrie 2018, când serviciile de salubrizare ale oraşului s-au împărţit între primărie şi asociaţia ADID, aflată în jurisdicţia Consiliului Judeţean Timiş, care are contract cu RETIM.

ADID se ocupă, potrivit contractului, de tot ce înseamnă gunoi menajer - altfel spus, gunoi din pubele, containere, rampe clandestine, rampe sezoniere de primăvară şi toamnă - nu mai au legătură cu primăria. Municipalitatea este responsabilă doar de ridicarea gunoiului din coşurile de pe domeniul public (trotuare, pieţe, staţii ale mijloacelor de transport în comun, parcuri) şi de măturatul şi spălatul străzilor.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri