Pelerinaj la Mănăstirea Prislop, la mormântul părintelui Arsenie Boca

Data publicării:
PELERINAJ

Pentru a-și arăta prețuirea față de Părintele Arsenie Boca, trecut la cele sfinte în urmă cu 25 de ani. Astăzi se împlinesc 25 de ani de la moartea celui considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai României. Mulţi dintre ei au îndurat frigul şi ploaia şi au stat ore în şir la coadă pentru a atinge crucea de pe mormântul părintelui.

Credincioşii sunt convinşi că Arsenie Boca poate înfăptui miracole și au adus la mormântul Părintelui mii de flori, au aprins câteo lumânare şi s-au rugat în linişte şi au ascultat slujba oficiată de un sobor de preoţi.

Mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănastirea Prislop, din Țara Hațegului, este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din ţară. Aici, an de an, zeci de mii de oameni vin la pomenirea sa, prilejuită de trecerea în nefiinţă, la data de 28 noiembrie 1989.

Mănăstirea Prislop se confundă cu numele părintelui Arsenie Boca, deoarece, în anii 1950, acesta a fost stareţul mănăstirii. Omul lui Dumnezeu sau Sfântul Ardealului, cum este pomenit, adeseori, părintele Arsenie Boca i-a convins pe mulţi creştini să îşi păstreze credinţa în Dumnezeu în vremuri de restrişte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri