Pensie pentru părinți, de la copii | Lucian Croitoru: O negare a drepturilor omului de a beneficia de roadele muncii sale

Data publicării:
lucian croitoru digi

Deși românii contribuie o viață la sistemul de pensii pentru ca la bătrânețe statul să le asigure o alocație lunară, adică să le dea contribuțiile înapoi, parlamentarii au venit cu o nouă idee. Copiii să le plătească o pensie specială de întreținere propriilor părinți, bunici şi străbunici. Mai mult, în caz contrar, să existe și pedepse, chiar cu închisoarea.

Iată o primă reacţie, venită de la consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, care a scris azi pe Facebook în temeni critici despre proiect.

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR: „Este sistemul public de pensii sau de asistență socială în faliment? (...) Inițiativa vine de la politicieni social-democrați. Ce înseamnă asta în esență?

În primul rând, înseamnă că autorii consideră fie că statul român nu are capacitatea de a face acest lucru, fie că nu are datoria de a face acest lucru, acest din urmă aspect intrând în contradicție cu esența doctrinei social-democrate a partidului din care inițiatorii fac parte.

În al doilea rând, înseamnă o negare a drepturilor omului de a beneficia de roadele muncii sale așa cum dorește: nu poți obliga un tânăr să plătească pensie părinților, bunicilor și străbunicilor, naturali sau vitregi, mai ales după ce i-ai obligat, oricum, să plătească impozite în acest scop, pe care și-l asumă statul.

În al treilea rând, este un atac la morala românilor tineri majori, care sunt implicit acuzați de imoralitate din moment ce proiectul de lege presupune implicit că tinerii își neglijează părinții. Din nou, unii cred că știu mai bine relațiile dintre indivizi și nevoile acestora.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri