Pensionarii, protest în fața Guvernului

Data publicării:
protest-pensionari

Aproximativ 100 de membri ai Federaţiei Naţionale „Unirea” a Pensionarilor din România au pichetat sediul Guvernului. Principala cerere a fost mărirea pensiilor. Oamenii spun că acest tip de venit a ajuns să echivaleze în România cu o condamnare la sărăcie.

Preţurile cresc încontinuu iar noi nu mai facem faţă. Avem copii, avem nepoţi pe care trebuie să îi ajutăm”, spune un protestatar.

Noi pensionarii beneficiam de 18 zile la tratament. Le-au tăiat. Iar proceduri ni se dă 10, în total. Eu am o pensie mică, de unde să am eu bani să îmi fac toate procedurile?”, se plânge un alt pensionar.

Pensia medie în România este cea mai mică din Europa de Est: 796 de lei. În state precum Ungaria, Cehia sau Croaţia suma este de două ori mai mare.

Dumitru Cojanu, preşedintele Federaţiei „Unirea” a Pensionarilor: Astăzi pensia reală din România este mai mică decât pensia din 2009, practic pensionarii români își cumpără mai puține medicamente, mai puține alimente, mai puține servicii medicale.

Un reprezentant al Guvernului i-a invitat pe reprezentanţii manifestanţilor în clădire.

Corneliu Vișoianu, consilier al premierului: O să fie primiţi de domnul ministru Liviu Pop, împreună cu şefa Casei de Pensii. O să planificăm. Nu am apucat să discutăm încă.

În cele din urmă nici nu au discutat. Nemulţumirile au fost notate şi vor fi analizate. Apoi, nu se ştie când, oficialii de la Palatul Victoria şi cei ai Casei Naţionale de Pensii vor da şi un răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri