Sari la conținut

Prima zi din 2017. Unii cu pomana porcului, alţii cu meniu austriac

Nu toţi turiştii de la munte au ales mişcarea în prima zi din 2017. Unii au continuat cu ospeţele. Fie la pomana porcului, fie cu preparate specifice Austriei. Indiferent ce au avut în farfurie, toţi au ascultat muzică românească.

Peste 800 de oameni din comuna Tărlungeni, de lângă Braşov, dar şi oaspeţii cazaţi la un hotel din zonă au fost invitaţi o petrecere câmpenească. În cinstea evenimentului a fost sacrificat un porc.

Sorin Sârbu, bucătar: „L-am tăiat, l-am spălat, l-am curăţat pentru şoric să mănânce toată lumea şoric. De acum încolo o să facem tochitură, grătar, cârnăciori.”

Evenimentul e o tradiţie a locului şi an de an, numărul celor care participă e tot mai mare.

Costică Serban, proprietar hotel: „Are un obicei ca întotdeauna după Revelion să dăm borşul de porc. Tăiem un porc, se mânăncă din el totul la grătar. pregătm din el borşul şi pomana porcului.”

În Poiana Braşov, turiştii au fost îmbiaţi cu cârnaţi cu caşcaval, preparat tradiţional austriac şi vin fiert.

Petrecerea a inclus şi un concert, dar şi concursuri supriză.

Pe aceeași temă