Primăria Capitalei a refuzat să autorizeze protestul românilor din diaspora

Data publicării:
foto protest romani paris

Primăria Capitalei a refuzat să autorizeze protestul pe care românii din diaspora voiau să îl organizeze în 10 august în Piaţa Victoriei, pe motiv că acesta ar încălca un articol din lege care spune că adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, fără să afecteze transportul în comun sau funcţionarea instituţiilor publice. Cei care doreau să organizeze protestul de luna viitoare se declară nemulţumiţi de decizia municipalităţii şi se întreabă de ce protestul PSD din 9 iunie nu a intrat sub incidenţa aceluiaşi articol din lege. Ei dau de înţeles că protestul va avea loc oricum, pentru că au învăţat cum se obţine o autorizaţie de protest încă din 1989.

„După lungi insistenţe, în sfârşit am primit un răspuns referitor la cererea făcută către Primăria Capitalei în vederea aprobării desfăşurării protestului din 10 august din Piaţa Victoriei. Astfel, comisia de avizare a cererilor primite în baza Legii 60/1991 a considerat că prin derularea protestului s-ar încălca prevederile articolului 2 din această lege, motiv pentru care cererea noastră nu poate fi soluţionată favorabil”, anunţă reprezentanţii comunităţii „Ieşiţi în stradă dacă vă pasă”, pe pagina de Facebook.

Alături de mesaj a fost ataşată şi o fotografie cu răspunsul municipaliţii. Instituţia spune că prin organizarea mitingului din 10 august s-ar încălca un articol din legea privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, care arată că acestea trebuie să se desfăşoare fără să afecteze transportul în comun sau funcţionarea instituţiilor publice.

Cei care doreau să organizeze protestul din august se arată nemulţumiţi de răspunsul primăriei şi se întreabă de mitingul PSD din 9 iunie nu intră sub incidenţa aceluiaşi articol din lege.

De asemenea, românii din diaspora dau de înţeles că protestul va avea loc oricum, pentru că au învăţat cum se obţine o autorizaţie de protest încă din 1989.

„Am dori să-i întrebăm pe distinşii conducători de neam şi ţară dacă ne pot prezenta poziţia acestei comisii referitor la protestul organizat de către PSD în data de 9 iunie 2018. Oare dânşii de ce nu intrau sub incidenţa aceluiaşi articol din lege? Oricum, nu ne plângem de milă, ştim clar ce avem de făcut, am învăţat de la nişte oameni faini cum se obţine o autorizaţie pentru o astfel de manifestaţie încă din anul 1989. De ce îţi este frică, nu scapi!”, avertizează organizatorii.

Românii din diaspora, din ţări precum Italia, Marea Britanie, Spania sau Germania, s-au mobilizat pe Facebook şi au anunţat că vor organiza un miting antiguvernamental în 10 august, în Piaţa Victoriei din Capitală.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri