Proiect. Mai mult timp pentru cumpărarea vechimii în muncă

Data actualizării: Data publicării:
bani casa ECONOMIE BANCNOTA 100LEI BANI AGERPRES
Foto: Agerpres

Ministerul Muncii propune prelungirea perioadei în care cei care nu au acumulat suficienți ani de vechime pentru a primi pensie de la stat să își poată plăti asigurările sociale pentru anii în care nu au cotizat.

bani casa ECONOMIE BANCNOTA 100LEI BANI AGERPRES
Foto: Agerpres

Pe site-ul instituţiei a fost publicat un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede prelungirea cu încă șase luni, până la 31 decembrie, a perioadei de aplicare a legii care permitea cumpărarea vechimii doar până pe 27 aprilie.

Reprezentanţii Ministerului Muncii îşi explică decizia prin numărul mare de cereri. Până pe 10 martie fuseseră încheiate peste 11.100 de contracte de asigurare socială, cu o valoare totală de peste 59 de milioane de lei.

Cei care nu au lucrat suficient timp ca să poată primi pensie pot plăti retroactiv asigurările sociale pentru anii în care nu au muncit. Cei care îşi plătesc acum vechimea trebuie să achite până la 16.000 de lei, pentru cinci ani de vechime în muncă.

La nivel naţional, au fost încheiate de la finalul lunii octombrie 2016 până la mijlocul lunii martie 10.550 de contracte de asigurare socială. În Capitală au fost cumpărați, în total, peste 6.000 de ani vechime cumpăraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri