Promisiuni încălcate. La Universitate, în loc de spaţii verzi, au răsărit copaci din plastic

Data publicării:
plastic universitate

În toamna anului trecut, primarul Sorin Oprescu promitea că „marea” de piatră şi de beton din Piaţa Universităţii va fi, în câteva luni, un loc umbrit de vegetaţie.

Mai sunt lucruri de amenajat, de pus bănci, nişte gradene verzi. Visez la o cafenea prezentă aici, să aibă mesele afară, ca vis-a-vis de Primăria din Viena, unde nu deranjează pe nimeni. Din moment ce au fost câteva tuşe nereuşite, încercăm să le îndreptăm”, spunea atunci Oprescu.

Terase au apărut. Trei chiar. În rest, din promisiuni, nu s-a concretizat nimic.

Din primăvară şi până acum în Piaţa Universităţii trebuiau să răsară flori şi iarbă naturală. Avem în schimb două şezlonguri umbrite de un palmier de plastic şi petice de iarbă sintetică.

Întregul decor aparţine unei asociaţii non-guvernamentale care a închiriat spaţiul de la primăria municipiului Bucureşti pentru a organiza acolo diverse evenimente. Astfel, terenul de deasupra parcării subterane de la Universitate s-a transformat din spaţiu de promenadă în zonă de spectacole. Asta, însă, doar în serile de la sfârşit de sâptâmână.

Pe spaţiul pietonal a mai apărut şi o jumătate de teren de baschet pus însă, la marginea şoselei. Acesta, împreună cu restul decorului vor dispărea pe 29 septembrie când se încheie contractul semnat de asociaţia non-gunernamentală cu primaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri