Sari la conținut

Proprietarii de maşini au dreptul să asiste la reparaţiile efectuate în service-urile auto

 

Obligaţia este prevăzută în Legea 51/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 146, din 19 martie 2013, act normativ care urma să intre în vigoare în 18 luni de la publicare, adică din această lună., scrie avocatnet.ro.

Conform actului normativ, operatorii economici care desfăşoară activităţi de reparaţii sau întreţinere a autovehiculelor vor fi obligaţi să pună la dispoziţie un spaţiu amenajat de unde clientul să poată vizualiza, direct sau prin intermediul unei camere video, intervenţiile executate de angajaţi asupra propriei maşini.

În cazul in care service-urile auto nu îndeplinesc această obligaţie, beneficiarul are dreptul de a refuza semnarea recepţiei activităţilor respective, prevăzute în devizul de lucrări.

De asemenea, proprietarul maşinii poate refuza plata până ce nu mai are nicio obiecţie în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor efectuate.

Service-urile auto care nu asigură clienţilor posibilitatea de a asista la reparaţiile propriilor maşini riscă să le fie suspendate autorizaţiile tehnice de funcţionare, până la data constatării îndeplinirii obligaţiilor.

Pe aceeași temă